Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

Průřez rokem 2010

18.12.2010

          Dana Špelinová s Celebrou a Karel Špelina s Britem se zúčastnili I. ročníku Vánočního závodu, pořádaného chovatelskou stanicí Sea Hawk. Závod se odehrál na cvičišti ZKO Praha Letňany, ve velmi příjemné atmosféře...Závod byl beze stop, nejen kvůli sněhové pokrývce... Startovní kategorie byly pouze ZZO, ZM, ZVV1 (Většina psů v nižších kategoriích byli hovawarti... )V kategorii ZM obsadila Dana Špelinová 3. místo a získala cenu za nejlepšího hovawarta v kategorii (porazila i psa se ZVV1) Karel Špelina obsadil v kategorii ZVV1 s Britem 6. místo - při rovnosti bodů rozhodla obrana a na 4. místo chyběl jediný bod ! Jako jediný startoval s hovawartem v konkurenci psů se zkouškami o dvě kategorie vyššími. Bodový zisk -poslušnost 84 b. (jedna 0 za skokovku) a obrana 84 b. celkem 168 bodů ze 200. Pokud byste měli chuť se příští Vánoce podívat do Letňan, doporučujeme...

 


4. 12. 2010

Od zítřka, 5. 12. 2010 se výcvik z důvodu sněhové nadílky nekoná, a to až do odvolání. Pokud se podaří prohrnout cestu, bude info na "Výcvik".

 


17.11.2010

Opravdový "Meisterstück" se povedl Pavlovi Jandíkovi, který s Betty po letošní serii úspěchů v krajské lize, kdy na jednotlivých závodech v průběhu celého roku obsazoval ve své kategorii ZVV1 přední místa, v konečném sčítání bodů v této krajské lize zvítězil !!!!!!            Obrovská gratulace !!!!!!!!


 9.11.2010

          Velký úspěch si letos zopakoval Pavel Jandík se svou Betty, když stejně jako loni vyhrál kategorii ZVV1 Obranářského závodu o pohár města Doksy. Závod se konal 6.11.2010 jak jinak, v Doksech a byl součástí Krajské ligy Libereckého kraje. Takže gratulujeme!!  K.


8.11.2010

        Tento víkend se náš figurant Zdeněk Petržela zúčastnil výcvikového víkendu, který pořádal jeden z nejlepších figurantů v ČR Vít Glisník v kynologickém areálu Bedea v Kroměříži. V rámci tohoto víkendu se Zdeňkovi věnoval po stránce školení figurantů a jak sám Zdenda prohlásil, byl to víkend velmi inspirativní....Takže se těšte !!!!! Já tam také byl, a leccos se přiučil..třebas to, že co považujeme za dost dobré, není pro někoho ani ten nejzákladnější standart.. Pobyt u Glisníků doporučuji, je to fakt bomba ! K. 


 

16.10.2010  

          Celebra Gasko Prim a Ritt Gasko Prim se zúčastnili Mistrovství Hovawart Klubu ČR ve výkonu. Celebra nastoupila v kategorii ZM, Ritt v kategorii IPO 1.
Nejdříve nastoupila na stopu Dana Špelinová s Celebrou, ale jelikož ta se rozhodla (Celebra), že dnes nemá den, přešla lom a dále pokračovali s deseti body. Což je škoda, neboť poslušnost byla ohodnocena 44 body a na obraně 46 body. Kdyby...došla stopu alespoň za "svých" 40, tak by to bylo ba bednu a hned doprostřed. Takhle na nás zbyla bramborová medaile.

          Svůj den si vybral i Ritt, ketrý po slušném začátku na stopě se nejprve začal vyprazdňovat, což na stopě, pravda, není ideální. Vzápětí začal myšičkovat a bylo vymalováno...Situaci zcela nerozdýchal psovod a ze závodu nepochopitelně se závratným ziskem 15ti bodů odstoupil. Což je jednak nesportovní a jednak při pokračování v závodě mohlo dojít až na druhé místo, protože ač elitní konkurence měla stopu i poslušnost nad 90 bodů, kamenem úrazu se stala obrana, když jednou byla nula za reakci na klacek, podruhé pes opustil figuranta. Pokud by ve zbytku pes držel svůj standart.....No ale takhle byla alespoň konfrontace s těmi, co fakt umí. A za to jsme rádi i přes to, že pro psovoda dopadla velmi nelichotivě. Jestli my jsme na té stopě neudělali někde chybu...

Chcete zašlapat své sebevědomí do bláta ?  Jeďte na mistrák  !!!!!!

Je fakt, že když vytáhne člověk (se psem) paty ze cvičáku, hnedle má spoustu podnětů pro zlepšení.  K.


9.10.2010

             Dnes složila Dana Špelinová s Celebrou Gasko Prim zkoušku ZM dle NZŘ na cvičáku ZKO Tufra Desná. Jako nejslabší článek byla od počátku považována stopa, což se bohužel potvrdilo, takže bodově přinesla "jen" 40 bodů. Poslušnost ohodnotil rozhodčí p. Jánský 47 body a obranu pak 44 body. Jako zajímavost uvádíme, že na obraně předstihla Aleše Flídra s dobrmanem, sice jen o dva body, ale s hovawartem to člověka zahřeje. Celkově tedy složila zkoušku ZM na 131 bodů ze 150 možných. V kategorii ZVV1 sice Karel Špelina dosáhl na obraně 82 body, a předstihl Danu Gajdačovou s NO o 6 bodů, leč vzhledem k nedokončené stopě na rozdíl od kolegyně zkoušku nesložil (poslušnost 82). Naštěstí se nesložil ani psychicky, takže trénovat, trénovat, trénovat...

   


          Dne 3.10.2010 pořádala naše organizace ZKO Jílové u Držkova I. ročník  "Bohumilcupu" . Závod Bohumilcup 2010 byl určen spíš široké veřejnosti, nežli sportovním výkonům. Snad jedinou kynologickou disciplinou bylo přivolání, pravda vylepšené psovodem ukrytým v improvizovaném bludišti. Částečně navazovala chůze po nepříjemném terénu, jak ji známe ze zkoušek KJ Brno. Pak už následoval aport pro buřtíka...Cvik byl dokončen dvěma psy z celkem čtrnácti startujících...zbytek psů aportek tak.. nějak.. sežral.  V podobném duchu se nesly i další discipliny. Mnohdy byl více překvapen psovod, nežli pes. Zbývá podotknout, že všechny discipliny tajil jejich autor, Zdeněk Petržela až do startu závodu....A  aby to bylo fér, sám si je doma ani nevyzkoušel. Soudě dle výsledku nám nelhal 
             Počasí se vcelku umoudřilo, takže bylo "jen" trochu chladno....Doufáme, že akce  se všem zúčastněným líbila, zejména Zbyňku Charouzovi s Axem, Pavlu Jandíkovi s Alexem a Tomáši Špelinovi s Britem, kteří v tomto pořadí obsadili pomyslné stupně vítězů. Vzhledem k rovnosti bodů se o prvním a druhém místě rozhodlo losem, o místo třetí los vybíral dokonce z pěti závodících. Pro příští ročník se z uvedeného poučíme a přebudujeme systém hodnocení tak, aby hodnotící škála umožnila větší prostor pro hodnocení vykonaného cviku.
             Takže se na podzim příštího roku těšíme na hojnou účast všech, kdo čtou tyto stránky, na II. ročníku Bohumilcupu.

 

 

Psovod : Věnceslava Pokorná se psem BOM Apollon Maribor (Goranem)

Dne 22.5. 2010 se Věnka se psem Goranem zučastnila závodu O Pohár Prachovských Skal kde se umístila na 6. místě v kategorii ZVV1.

O měsíc později 26.6.2010 se polepšila a  v závodu pořádaným ZKO Lázně Libverda v téže kategorii ZVV1 obsadila 3. místo se 183 dosaženými body .Tentýž den si Goran vysloužil nejlepší poslušnost 96 dosaženými body. 

V měsíci Srpnu se tito dva zúčastnili  VI. ročníku Závodu O Pohár města Kopidlna pořádaného dne 27.8.2010 kde obsadili 2. místo v Kategorii ZM.

Psovod: Zbyněk Charouz se psem NO Ax Šedý poutník

Svého 1. závodu v kategorii  ZM se Zbyněk s Axem zúčastnil dne.11.9.2010. Jednalo se o  7. ročník závodu Jeníšovická dvojka kde se podařilo  vybojovat  2. místo s 88 body.

Ve 29. ročníku  závodu O Liberecký pohár který se konal  18.9.2010. opět obsadil 2. místo v téže  kat. ZM s 92 dosaženými body .Druhé místo také obsadili společne s Věnkou Pokornou v soutěži družstev .

Zdá se že 2. místo je dvojci Zbyněk -  Ax souzeno...   Takto  se umístili i v jejich doposud poslením závodu( ZM)  a to o Velkou Cenu Hrádku pořádaného dne 9.10.2010. Zde obdrželi 87 bodů.

Věřím že tito dva nechají dvojky za zády a v příštích závodech stanou na 1. místech.....